Cercul pedagogic al profesorilor consilieri școlari din județul Suceava – 28 noiembrie 2019

Joi, 28 noiembrie 2019, la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava s-a desfășurat începând cu ora 10 activitatea de Cerc pedagogic a profesorilor consilieri școlari din județul Suceava.

În cadrul activității organizate de doamna prof. Pavelescu Maria, director CJRAE Suceava, Dascălu Delia, responsabil CJAP Suceava și Nichitean Maria Adriana, profesor consilier școlar CJARE Suceava. domnul prof. univ. dr.  Adrian Roșan din cadrul Departamentului de Psihopedagogie Specială al Universității ,,Babeș-Bolyai” Cluj Napoca a susținut o prelegere cu tema:

,,Tulburările de învățare – evaluare bazată pe dovezi științifice”
Acesta a prezentat activitatea Laboratorului de cercetări interdisciplinare a diferențelor individuale de învățare din cadrul Universității,, Babeș-Bolyai” Cluj Napoca precum și actele normative în baza cărora este asigurat suportul atât de  necesar elevilor cu tulburări de învăţare.

hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr

Au fost prezentate aspecte legate de Tulburarea specifică de învățare (TSI), făcându-se diferențierea între tulburare și dificultate de învățare (citire, scriere).

De asemenea domnul prof. univ. dr.  Adrian Roșan a prezentat profesorilor prezenți un material bibliografic bogat, util în activitatea de sprijinire a elevilor cu tulburări de învățare.

hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr

Au fost prezentate și instrumente ce trebuie utilizate în evaluarea elevilor pe bază de dovezi științifice, pașii ce trebuie făcuți în analizarea și interpretarea rezultatelor, tehnici de diagnosticare.

hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr
hdr

hdr
hdr

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.