”GÂNDEȘTE! Fii isteț, fă-te văzut!” 20 ian 2020

Luni, 20 ianuarie 2020, la sediul CJRAE Suceava a fost lansată campania județeană ,,Gândește! Fii isteț, fă-te văzut!”, inițiată de Asociația ,,Rădăcini și Aripi” Suceava, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava și Inspectoratul Județean de Poliție Suceava.
În prezența a peste 150 de profesori, părinți și elevi din învățământul preuniversitar, a reprezentanților comunității locale și a unor agenți economici din județul Suceava, au fost prezentate obiectivele campaniei ce se va derula în perioada ianuarie – iunie 2020 de către coordonatorii proiectului, profesorii consilieri școlari Hlade Alexandra și Nichitean Adriana.
În cele 6 luni de proiect se dorește desfășurarea de activități teoretice și practice în unitățile de învățământ interesate, în vederea informării în scopul prevenirii accidentelor rutiere în rândul pietonilor. Elementul de noutate îl reprezintă faptul că inițiatorii proiectului își doresc să distribuie cât mai multe veste și alte materiale reflectorizante care să fie purtate de către elevi în timpul deplasării pe drumurile publice, în condiții de vizibilitate redusă. De asemena vor fi organizate și ateliere de lucru coordonate de către consilieri școlari ai CJRAE pe tema responsabilității fiecăruia dintre noi de a fi un participant la trafic vizibil.
,,În calitate de consilier școlar, îmi doresc să mă preocup în mod special de echilibrul emoțional al elevilor și de orientarea acestora în carieră. Atunci când are loc un accident în rândul pietonilor întreaga comunitate este afectată, putem vorbi de o traumă emoțională colectivă. Ne dorim ca prin intermediul acestei campanii să reușim să cultivăm preocuparea pentru vizibilitate în trafic ca pe o regulă elementară, așa cum în urmă cu ceva vreme, să porți batistă la școală era un obicei sănătos”. – Hlade Alexandra
Toți cei care își doresc să sprijine această campanie, elevi, profesori, părinți și agenți economici, pot afla mai multe detalii pe pagina de Facebook a campaniei Fii isteț, fă-te văzut sau la sediul CJRAE Suceava.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.