Activități non-formale elevi Brașov

Activitățile din cadrul proiectului CESI desfasurate la Scoala Gimnaziala Drăguș, județul Brașov, de către Blaj Roxana, animator școlar în cadrul acestui proiect.

Activitățile au fost urmatoarele:

JOC Baloanele

Nivel de dificultate: mediu

Materiale necesare: baloane de diferite culori

Obiectivele jocului:

· să se cunoască mai bine, la nivel personal și interpersonal;

  · să-și dezvolte abilitățile de comunicare în echipă;

JOCURI cu Paraşuta

Nivel de dificultate: ușor și mediu

Materiale necesare: parașută, baloane de diferite culori

Obiectivele jocului: 

– Intercunoaștere

– Dezvoltarea atenţiei, orientării în spaţiu.  

– Exersarea diferitelor noțiuni învățate prin joc

– Lucru în echipă

Concluzii:

Jocul reprezintă un mod natural de comunicare, modul prin care copiii exprimă ceea ce trăiesc, gândesc și simt, calea prin care ei cunosc și înțeleg lumea.

Învățarea și jocul sunt activități care se combină perfect: copiii fac ceva ce le face plăcere și în același timp sunt dispuși să asimileze, cu efort minim și voluntar, cât mai multe cunoștințe.

Materialele alese pentru jocurile realizate cu copiii din proiectul  CESI  la Școala Gimnazială Drăguș, județul Brașov, sunt colorate și vesele, contribuie la atmosfera de joc și captează atenția mult mai ușor. 

Activitățile s-au desfășurat în apropierea zilei de 1 iunie, Ziua internațională a copilului, motiv pentru care eu, în calitate de animator, m-am străduit să marchez această zi prin toate jocurile realizate, materialele alese, atmosfera și legătura create cu copiii.

Eleviii au fost total implicați în activități, s-au cunoscut mai bine între ei, s-au ajutat, s-au distrat, au râs și s-au bucurat! Iar la sfârșit au întrebat când ne mai întâlnim…