SFATURI PENTRU PĂRINŢI … continuare

– Ajutaţi copii voştri să se cunoască, să se accepte şi să se aprecieze. Demonstraţi-le că îi iubiţi, nu pentru succesele lor ci pentru ei înşişi.

– Fiţi mereu disponibili pentru a răspunde cu sinceritate întrebărilor lor, dedicaţi-le timpul necesar fără grabă, în linişte, într-un mod relaxat şi cu dragoste.

– Niciodată să nu-i înfăţişaţi într-un mod depreciativ cu fraţii şi cunoscuţii lor. Să nu cădeţi în absurditatea de a râde de copiii voştri, de a-i ridiculiza sau a-i înjosi.

– Permiteţi-le să ia decizii şi ţineţi cont de opiniile lor.

– Niciodată să nu-i faceţi să se simtă vinovaţi, incapabili şi inutili. Dimpotrivă, aveţi încredere în ei şi învăţaţi-i să se autoevalueze.

– Indiferent cât de mici sunt copii voştri, faceţi să se simtă persoane importante, cerând opiniile lor în toate temele ce îi afectează.

– Fiţi foarte atenţi pentru a-i surprinde în momentele lor cele mai bune şi pentru a-i felicita după fiecare acţiune bine făcută.

 Faceţi tot posibilul ca de la cea mai fragedă vârstă să fie conştienţi de micile lor succese pentru ca încrederea în capacitățile lor să crească.

– Animaţi-i să nu se descurajeze din cauza micilor eşecuri, să înveţe să depăşească problemele lor şi să fie tenaci pentru a căuta alte alternative valabile.

– Molipsiţi-i cu bucuria voastră, speranţa, simţul umorului şi pofta de a trăi în mod deplin şi fericit!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.